smultron på strå

Leilas chokladbiskvier

Publicerad 2008-10-14 17:36:14 i Mat och bak,

hittade det på www.recept.nu



Choklad biskvier

Foto: TV4

Ingredienser

Biskvibottnar:
 250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
Smörkräm:
1 st äggvita
 1.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
 125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
 1 msk kallt espressokaffe
Till doppning:
 150 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.

3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

5. Smörkräm och doppning:

6. Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

7. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

8. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

9. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.

10. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.

11. Rör ner kallt espressokaffe.

12. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.

13. Låt stelna i kyl eller frys.

14. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.

15. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.



blir 20 st

spännande =) hoppas d inte är så pilligt o svårt som alla verkar tro...perfekta t theet lr en mugg varm choklad... ;P

Kommentarer

Postat av: Tina

Publicerad 2008-10-14 18:44:09

Gud så gott!!!! :) Blev det bakning ikväll?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela