smultron på strå

Förrätt till nyår?

Publicerad 2008-12-29 13:25:44 i Mat och bak,

kan denna vara ngt? tror d kan vara supergottit

Dillräkor med parmesantoast

Tillagning

Ingredienser:

500 g frysta räkor
1 msk osötad senap
½ msk flytande honung
1 msk vatten
1 msk god olivolja
½ knippa dill
2-3 krm salt
svartpeppar
salladsblad
c:a 50 g svart eller röd kaviar

Parmesantoast:

4 skivor formbröd
2 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk färskriven parmesanost


Gör så här:

Tina och skala räkorna. Vispa samman senap, honung, vatten och olja. Blanda i räkor och hackad dill och smaka av med salt och lite peppar. Täck över och ställ kallt c:a en timme.

Kavla ut brödskivorna så tunt det går utan att de brister. Ta ut 2 rundlar om c:a 6 cm diameter ur varje skiva. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brödrundlarna på plåt på bakplåtspapper. Blanda smör och pressad vitlök. Bred det på brödet och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen tills osten smält och fått lite färg, ungefär 7-8 minuter.

Lägg upp räkblandningen på strimlad sallad. Garnera med en sked kaviar och en dillvippa. Servera toasten antingen nygjort varm eller kall på en buffé.


Kommentarer

Postat av: Fru Evelina

Publicerad 2008-12-29 18:08:26

låter smarrigt, räkor är så gott!



visst är det härligt att rensa ur ordentligt hemma?



kram!

Postat av: bloggtipsarna

Publicerad 2008-12-29 20:10:05

Det lät gott! Vi tipsar om receptet i vår sammanställning över nyårsmat.



http://bloggtipsarna.blogg.se/2008/december/nyarsmiddag.html

Postat av: Tina

Publicerad 2008-12-30 08:11:27

Ja det lät gott! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela