Förrätt till nyår?
Dillräkor med parmesantoast
Tillagning
Ingredienser:
500 g frysta räkor
1 msk osötad senap
½ msk flytande honung
1 msk vatten
1 msk god olivolja
½ knippa dill
2-3 krm salt
svartpeppar
salladsblad
c:a 50 g svart eller röd kaviar
Parmesantoast:
4 skivor formbröd
2 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk färskriven parmesanost
Gör så här:
Tina och skala räkorna. Vispa samman senap, honung, vatten och olja. Blanda i räkor och hackad dill och smaka av med salt och lite peppar. Täck över och ställ kallt c:a en timme.
Kavla ut brödskivorna så tunt det går utan att de brister. Ta ut 2 rundlar om c:a 6 cm diameter ur varje skiva. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brödrundlarna på plåt på bakplåtspapper. Blanda smör och pressad vitlök. Bred det på brödet och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen tills osten smält och fått lite färg, ungefär 7-8 minuter.
Lägg upp räkblandningen på strimlad sallad. Garnera med en sked kaviar och en dillvippa. Servera toasten antingen nygjort varm eller kall på en buffé.