smultron på strå

Parmesan och vitlöksgratinerade Musslor

Publicerad 2012-01-20 16:13:00 i Mat och bak,




Åh så gott det här var!! Gegga ihop röran, tryck på , in i ugnen 5 minuter och sedan äta! Ett iskallt glas vitt vin och du har en härlig måltid framför dig!



1 kg blåmusslor med skal
2 dl vitt vin
1 st persiljestjälk
3 st vitlöksklyftor
0,5 dl bladpersilja, hackad
1 dl ströbröd, gjort på rivet torrt, vitt bröd, smaksatt med 0.5 msk salt och
0,5-0,5 msk strösocker
0,5 dl god olivolja
75 g parmesanost

Tillagning

1. Borsta och skölj musslorna ordentligt rena. Kontrollera att de är färska och friska. Om de har öppnat sig, slå dem försiktigt i diskbänken. De stänger sig då om de är friska. Kasta annars.

2. Koka upp vinet med en persiljestjälk och lägg i musslorna.
Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 3-5 minuter. Då är de klara.

3. Halvera musslorna så att de ligger i ena skalhalvan. Lägg på plåt.

4. Finhacka vitlök och persilja. Strö över musslorna. Salta sparsamt.
Fördela sedan ströbrödsblandningen. Droppa över olivolja.

5. Strö på riven parmesanosten. Hit kan förberedas.

6. Gratinera musslorna högt upp i 250° grill ca 3-4 minuter, passa noga.


Vänta gärna  1 minut med att börja äta...för skalen är sååå varma ;P

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela